3 feb. 2015

Echipe Moto GP 2015


Si echipele definitive:

AB MOTORACING - motocicleta Honda
 • 17 - Karel Abraham CZE.


APRILIA RACING TEAM GRESINI - motocicleta Aprilia
 • 19 - Alvaro Bautista SPA
 • 33 - Marco Melandri ITA

AVINTIA RACING - motocicleta Ducati
 • 8 - Hector Barbera SPA
 • 63 - Mike Di Meglio FRA

CWM LCR - motocicleta Honda
 • 35 - Cal Crutchlow GBR
 • 43 - Jack Miller AUS

DRIVE M7 ASPAR - motocicleta Honda
 • 50 - Eugene Laverty IRL
 • 69 - Nicky Hayden USA
DUCATI TEAM - motocicleta Ducati
 • 04 - Andreea Dovizioso ITA
 • 29 - Andrea Iannone ITA

ESTRELLA GALICIA MARC VDS - motocicleta Honda
 • 45- Scott Redding GBR

NGM FORWARD RACING - motocicleta Yamaha
 • 6 - Stephan Bradl GER
 • 76 - Loris Baz FRA

MONSTER TECH3 - motocicleta Yamaha
 • 38 - Bradley Smith GBR
 • 44- Pol Espargaro ESP

MOVISTAR YAMAHA - motocicleta Yamaha
 • 46- Valentino Rossi ITA
 • 99 - Jorge Lorenzo ESP

OCTO IODA RACING - motocicleta Aprilia 
 • 15 - Alex De Angelis RSM


PRAMAC RACING - motocicleta Ducati
 • 9- Danilo Petrucci ITA
 • 68 - Yonny Hernandez COL
REPSOL HONDA - motocicleta Honda
 • 26 - Dani Pedrosa ESP
 • 93 - Marc Marquez ESP

SUZUKI TEAM MOTOGP - motocicleta Suzuki
 • 25 - Maverick Viñales ESP
 • 41 - Aleix Espargaro ESP


Update...

Astăzi (7 august) Jorge Lorenzo și Yamaha au anunțat un nou contract până în 2016 (inclusiv). Deci acum și echipa Movistar Yamaha e completă.

Astăzi (2 august) a apărut știrea conform căreia Carl Crutchlow a rupt întelegerea cu Ducati. După ultimele informații, Crutchlow va alerga pentru LCR Honda în locul lui Stefan Bradl. Bradl pleacă la Forward Yamaha, iar la Ducati, în locul lui Carl Crutchlow, va veni Andreea Ianone de la echipa satelit Pramac.

Deja se conturează echipele pentru sezonul următor.

La Honda lucrurile sunt clare. 
Marquez a fost primul care a semnat un nou contract. Era evident. Ce putea să-și dorească mai mult când Honda i-a oferit atâta susținere. Nici Honda nu putea să găsească o alternativă mai bună așa că... Honda + Marquez = Love în continuare
Dani Pedrosa a făcut cum a făcut și a semnat și el în continuare cu Honda. Toată lumea se uită cu o privirre întrebătoare - de ce îl mai ține Honda? A avut șansa lui să devină campion mondial și n-a făcut-o. De fapt a avut mai multe șanse și le-a ratat pe toate. Atunci? Păi și ce să facă Honda? Îl are pe Marquez pe post de vedetă (și ce vedetă!) așa că îi mai trebuie doar un pilot cu care să completeze echipa și care să fie docil. Poate că era mai înțelept pentru Honda să aducă un pilot tânăr pe care să-l crească. Păi da, dar Marquez e și el foarte tânăr. Mai are multe sezoane înainte. Mai bun e Pedroza care are ceva experiență și îl mai poate ajuta cu setările motocicletei (anul trecut s-a supărat că i-a furat Marquez setările, dar cred că n-o să mai comenteze foarte mult). Nici Pedroza nu avea o alternativă mai bună. S-a spus despre Suzuki. Poate câștiga și mai mulți bani acolo. Da, dar Suzuki nu i-ar fi oferit nicio șansă la titlu (e puțin probabil ca o echipă nou venită, chiar și cu istoricul pe care îl are Suzuki în cursele moto, să câștige din primii 2-3 ani). Cred că Dani, undeva în adâncul sufletului lui, mai speră că într-o zi va deveni campion mondial. În Moto GP o accidentare poate avea loc oricând. Marc Marquez a fost până acum foarte norocos, dar nu se știe niciodată. Dani va fi acolo să-i ia locul. E bine și pentru Honda pentru că are oarecum o plasă de siguranță și un factor motivator pentru Marc (hm, băiatul ăsta nu știu dacă ar avea nevoie de o motivație suplimentară, el parcă s-a născut pe motocicletă)

La Ducati s-au clarificat deasemenea lucrurile.
Nici Carl Crutchlow nici Andrea Dovizioso nu cred că sunt foarte încântați de ce motocicletă le-a oferit Ducati, dar nah, în altă parte unde să se fi dus? Măcar Ducati e echipă de uzină, le oferă salarii mari și expunere mediatică bună (asta contează foarte mult pentru că mai câștigă încă foarte mulți bani de la sponsori).

La Yamaha încă se mai discută.
Valentino Rossi a semnat un nou contract. El e fericit că mai aleargă cel puțin 2 ani în MotoGP (de multe ori a declarat că această competiție e viața lui), cei de la Yamaha sunt fericiți pentru că un vector de imagine mai bun decât Rossi nu există, fanii sunt fericiți că îl mai vor mai vedea în continuare pe Doctor pe pistă. Toată lumea e fericită.
Există un singur om supărat. Jorge Lorenzo. El e supărat că nu are o motocicletă competitivă. Jorge mai vrea cel puțin un titlu de campion mondial și nu îl poate obține decât dacă primește o motocicletă comparabilă cu cea a lui Marquez. E supărat că primele teste cu Yamaha M1 2015 nu l-au mulțumit și nu a primit ceea ce se aștepta. Dar probabil că o să lase în curând supărarea la o parte și va semna un nou contract. Nici nu prea mai are de ales. La un moment dat se zvonea că a primit ofertă de la Honda. La Honda s-au ocupat locurile. Pe urmă s-a spus că și Ducati îi face cu ochiul. S-au ocupat locurile și la Ducati. Ar mai rămâne Suzuki, dar nu cred că i-ar conveni lui Lorenzo. Păi ce ar face? Ar cădea din lac în puț. De la o motocicletă cu care măcar poate să obțină podiumuri dacă nu titlul suprem ar trece la o motocicletă cu care s-ar chinui în mijlocul plutonului. Nici lui Yamaha nu îi convine să-l piardă pe Lorenzo. Totuși Jorge e dublu campion mondial și nu doar atât - e foarte talentat și probabil e singurul care îl poate învinge pe Marc Marquez. Deci, pentru o echipă cu pretenții cum e Yamaha e necesar să aibă un pilot de top. Nu că Valentino n-ar fi pilot de top. Doar e cel mai bun pilot din era Moto GP. Dar Vale nu-și mai dorește un nou titlu cu aceeași ardoare cu care și-l dorește Jorge. Și asta contează foarte mult - când totul se joacă la sutimi de secundă, cine e dispus să sacrifice mai mult, cine e dispus să riște mai mult are mai mari șanse de câștig. Pentru Yamaha ar fi bine și din punct de vedere financiar. Mulți au zis că Lorenzo e un pilot nesuferit. Poate așa a fost la început, dar cu timpul si-a făcut și el o galerie destul de mare de fani, iar fan clubul său (Lorenzitas) crește în fiecare an. Deci... de bună voie și siliți de împrejurări, sunt convins că Lorenzo și Yamaha vor rămâne împreună.

Pe măsură ce se clarifică situația în celelalte echipe voi mai completa și eu cu informații

Update...

Astăzi (7 august) Jorge Lorenzo și Yamaha au anunțat un nou contract până în 2016 (inclusiv). Deci acum și echipa Movistar Yamaha e completă.

Astăzi (2 august) a apărut știrea conform căreia Carl Crutchlow a rupt întelegerea cu Ducati. După ultimele informații, Crutchlow va alerga pentru LCR Honda în locul lui Stefan Bradl. Bradl pleacă la Forward Yamaha, iar la Ducati, în locul lui Carl Crutchlow, va veni Andreea Ianone de la echipa satelit Pramac.

1 comentarii: