12 sept. 2014

Tăcerea forței


În data de 20 august, în localitatea Sînzieni (județul Covasna), Sebestyény Attilá, un tânăr de numai 37 de ani, a pierdut controlul motocicletei încercând să evite o minoră de 11 ani ce traversa printr-un loc nepermis și a fost proiectat într-un zid. Motociclistul a fost declarat decedat în urma impactului, deși se pare că a fost linșat public de rudele fetei. Un alt motociclist, ce oprise pentru a acorda primul ajutor, a fost înjunghiat de aceleași persoane, iar prietena lui a fost bătută.

Comunitatea Moto din România nu poate rămâne indiferentă și, în semn de solidaritate cu familia victimei, familie care încă așteaptă un răspuns din partea autorităților, organizează un marș de protest care se va defășura în data de 13.09.2014, între orele 14:00-15:00, simultan în București (în PIATA ALBA IULIA) și în restul orașelor din țară (în fața sediilor autorităților locale).

Acest marș de protest v a fi unul pașnic, unde sunetul țobelor de eșapament va fi înlocuit de tăcere. O tăcere tristă, menită să tragă un semnal de alarmă pentru autoritățile competențe în vederea urgentării soluționării acestui caz.

Toți participanții sunt rugați să poarte banderolă albă și, în vederea bunei desfășurări a acțiunii, să oprească motoarele și să păstrezea liniștea pe durata desfășurării protestului. Nu instigăm la violență și credem că un moment de reculegere prelungit poate lovi mai puternic decât armele albe ale unor lași.

Tot pe această cale, având în vedere că în data de 20 septembrie se împlinesc 40 de zile de la tragedie, Comunitatea Moto din România invită iubitorii de două roți să se unească pentru a arăta că spiritul nu ni-l poate lua nimeni și organizează un nou marș, pentru a-l comemora la Sînzieni pe Sebestyény Attilá, și pentru a cere din nou adevărul.
Uniți, tăcuți, strigăm să se facă dreptate!

Update

Cam asta a fost in Bucuresti...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu